Woorden van intuïtie

Mijn naam is Anita Wiersma (1969). Ik woon in Sappemeer en ben al dertig jaar gelukkig samen met mijn partner met wie ik twee inmiddels volwassen kinderen heb.

Mensen benaderen en begeleiden vanuit mijn intuïtie is altijd mijn kracht geweest.

Met de Luisterkind methode van Diana Hendriks heb ik een manier gevonden om me te verdiepen in mijn eigen intuïtieve benadering van mensen. De Luisterkind-methode heeft me tevens een handvat aangereikt om te doen wat ik het liefste doe: mensen in contact brengen met hun innerlijke kracht en schoonheid. Voor mij betekent dat samen onderzoeken waar het knelt en kijken welke oplossingen hierbij aangedragen kunnen worden.

Mijn hele werkzame leven heb ik tot dusver vooral besteed aan de zorg voor – vaak ernstig – verstandelijk beperkte mensen. Het helpen vormgeven aan een goed leven voor mensen die door hun beperking daar zelf niet toe in staat zijn, heeft mij altijd veel voldoening gegeven.

Voor mijzelf is het werken met deze groep mensen ook confronterend geweest, omdat het me heeft gedwongen te kijken naar mijn eigen functioneren en levenshouding. Tegenwoordig begeleidt ik ook graag collega’s die door dit proces gaan.

Door de vaak beperkte mogelijkheden om te communiceren is het bij verstandelijk beperkte mensen van belang om goed te kijken en te luisteren, fysiek maar ook in de energie. In hun gedrag brengen ze vaak andere boodschappen over dan oppervlakkig bekeken lijkt. Mijn intuïtie heeft me regelmatig geholpen om woorden te geven aan het onuitgesprokene of onbegrepene. Ook in het samenwerken en begeleiden van mijn collega’s heeft mijn intuïtie me vaak geholpen om woorden te geven aan wat iemand uitstraalt of met zich meedraagt.

Met de Luisterkind methode kan ik afstemmen op iedereen, zowel groot als klein, in leven of al overgegaan. Maar ook mensen die zichzelf moeilijk of niet kunnen uiten omdat ze verstandelijk beperkt zijn, lijden aan dementie, in coma liggen of die zich in de terminale fase bevinden. Afstemmen kan ik ook op baby’s die nog niet geboren zijn. Of ik kan in een afstemming met een vrouw onderzoeken hoe de kinderwens vorm kan krijgen.

Verder vind ik het fijn om mijn kennis en ervaring te delen met anderen. Ik geef daarom tevens de opleiding tot Luisterkindwerker. Ook deze COBK-geregistreerde opleiding volgt de methode van Diana Hendriks. Voor deze breed toegankelijke opleiding ben ik officieel gecertificeerd.

Wil je een afstemming, een opleiding volgen om zelf Luisterkindwerker te worden of heb je een vraag? Stuur mij gerust een bericht en je krijgt zo gauw mogelijk antwoord.

    Contactformulier


    Deze website en dit contactformulier wordt beschermd met Google reCAPTCHA. Lees het Google privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden.